Πάνος Μπίρμπας

O Πάνος Μπίρμπας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία των 11, όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Αργότερα πήγε στο ωδείο κι άρχισε να ακούει Leonard Cohen, Tom Waits, Nick Cave, Johnny Cash,  Lou Reed, Bonnie Prince Billy, Neil Young, Portishead και Kurt Weill. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο 'Mournful' από την FM Records.

Panos Birbas - She's long gone (promo clip)

Panos Birbas - Hair shadowed of gold (promo clip)

Mournful

Το "Mournful" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του Πάνου Μπίρμπα, σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek. Είναι ένα ταξίδι μεταξύ μύθου και αλήθειας. Στέκεται στη σκοτεινή πλευρά του δρόμου και αφηγείται αληθινά συναισθήματα πλέκοντας φανταστικές ιστορίες. Βιώνει κυνικά τον έρωτα, τον θάνατο, την απώλεια, τη φυγή, την ελευθερία.

Ακολουθεί έναν φυγά-κατάδικο που καταφέρνει να το σκάσει από το κελί του για μια και μόνο νύχτα, εκρήγνυται σαν φλεγόμενο άστρο στον κόκκινο ουρανό της πόλης αναζητώντας τον αληθινό έρωτα. Στέκεται μοναχικά κοιτάζοντας από το παράθυρο την βροχερή πόλη της Νέας Υόρκης, αδιαφορώντας για την φασαρία και τους μπελάδες που προκαλούν οι συμμορίες της. Θρηνεί μόνο για την αγάπη που έφυγε, για την αγάπη που αλλάζει μορφές, αλλά υπάρχει πάντα γύρω του.

Το "Mournful" νοσταλγεί και αγγίζει διακριτικά το παρελθόν , σου ζητάει να χορέψεις valse και ύστερα σε καθηλώνει με τους αργούς, σχεδόν νεκρικούς swing ρυθμούς του. Μεταμορφώνεται όμως μέσα από πολύ δυνατά ξεσπάσματα, από απελπισμένες κιθάρες που σε μεταφέρουν στην βαθύτερη Αμερική και σε ξεσηκώνει να χορέψεις με τους pure rock και trip hop ρυθμούς του.

Tracklisting:
1.She's long gone
2.Hair shadowed of gold
3.Lover
4.Jailbird
5.Valse of a dead March
6.Dead bones
7.Beggar
8.Mournful

FM Records | 2013