Πέτρος Μιχόπουλος

Ο Πέτρος Μιχόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Χαϊδάρι. Κιθαρίστας από τα 13 του και ανέκαθεν “πολυπρόσωπος” μουσικά, έχει δισκογραφήσει με τη metal μπάντα Selefice, αργότερα με την indie-pop/alternative μπάντα των Soho6, έχει υπηρετήσει το ελληνόφωνο rock με τους “Ακρον Αωτον” και υπήρξε για 2,5 χρόνια κιθαρίστας στο live σχήμα του Simon Bloom.

Έχει εμφανιστεί live πάμπολες φορές από τη πιο μικρή “τρύπα” ως τα πιο γνωστά αθηναϊκά venues. Το “Γλυκόπικρο” είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ σε μουσική και στίχους του ίδιου και κυκλοφορεί από την FmRecords.

Είναι το απόσταγμα δουλειάς και αναζήτησης των τελευταίων 3 χρόνων και σχεδιάζει όσο το δυνατόν περισσότερες live εμφανίσεις για τη προώθηση του. Παράλληλα συνεχίζει να είναι ο “κιθαρίστας” σε μια heavy-rock/psychedelic μπάντα που έχει φορμάρει με τον συνεργάτη του Θάνο Ταμπακόπουλο, ενώ φημίζεται για τα... ξεσηκωτικά 90s djsets του που πραγματοποιεί τακτικά σε bar της Αθήνας!

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ - "Καληνύχτα και Φιλιά"

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ - "Τα Παραμύθια"

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ - "Γλυκόπικρο"

ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ - "Αφού Ταξιδεύω"

Γλυκόπικρο

Κυκλοφορία: Απρίλιος 2013

Το “Γλυκόπικρο” είναι ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και concept... Μέσα από τα 11 τραγούδια του εξελίσετε διακριτικά μια ιστορία απωλειών, καταγραφής εμπειριών και εσωτερικής αναζήτησης που οδηγούν σταδιακά τον “ήρωα του έργου” από το σκοτάδι στην επιστροφή του στο φως. 11 τραγούδια σε εξαιρετική παραγωγή και ενορχήστρωση, που χτίστηκαν με πολύ μεράκι στο υπέροχο Shakti Studio του Simon Bloom (Συμεών Νικολαίδης).

Ένα άλμπουμ που χωρίς να αρνείται την ελληνικότητα του, μουσικά φιλτράρει την κληρονομιά καλλιτεχνών της διεθνούς σκηνής όπως οι Radiohead, ο Nick Cave, οι Calexico, ο Justin Sullivan, οι Pink Floyd, αλλά και της κλασικής rock μπαλάντας και τραγουδοποιίας. 11 τραγούδια και μια ιστορία που ξεχωριστά ή ως ολότητα θα μπορούσαν να αφορούν τον καθένα. Ένα συμπέρασμα που λέει ότι η ζωή κάνει πάντα κύκλους. Και είναι “γλυκόπικρη”...