Sundayman

Ο συνθέτης και παραγωγός Κυριάκος Μουστάκας (κατά κόσμον Sundayman), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Στην ηλικία των 6 ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο και στη θεωρία της μουσικής. Οι πρώτες μουσικές του επιρροές προήλθαν από το οικογενειακό του περιβάλλον, όπου ήταν «εκτεθειμένος» στους ήχους των Kraftwerk, Vangelis και Jean Michelle Jarre.

Γοητευμένος από αυτού του είδους τη μουσική, ο Κυριάκος σε πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μουσική τεχνολογία και να γράφει δική του μουσική.

Το 1999 εκδίδει τις πρώτες του συνθέσεις στη εταιρεία M-beat, που εδρεύει στο Los Angeles. Από τότε κι έπειτα συμμετέχει σταθερά, με διάφορα ψευδώνυμα (Dom Dolphin, Kyroy, Sundayman), με τις συνθέσεις του σε πολλές συλλογές, που εκδίδονται σε Ελλάδα και Αμερική.

Στις μέρες μας, ο Sundayman, έχει δικό του ανεξάρτητο label παραγωγής, το Inhousemusic, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα. Πολλές μουσικές δουλειές του έχουν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές διαφημίσεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Sundayman - Retronome (Promo Video)

Sundayman - You 'll never know (Remixed by YS)

Retronome [Remixed] [2013]

Ο “Ρετρονόμος” του Sundayman, κατά κόσμον Κυριάκου Μουστάκα, πάλλεται ξανά. Τα μετεμψυχωμένα, σχεδόν τελετουργικά «τικ-τακ» που απελευθερώνει, σα να ψιθυρίζει μαγικό ξόρκι, καταλαμβάνουν το νου οκτώ διαφορετικών μουσικών δημιουργών. Αποτέλεσμα του μεταφυσικού καλέσματος, η ψηφιακή, μουσική συλλογή “Retronome Remixed” που θα διατίθεται προς δωρεάν downloading στην ιστοσελίδα της δισκογραφικής εταιρείας Restless Wind από τις 3 Απριλίου 2013.

Σε μια έξαρση εναλλακτικής θεώρησης και καρποφόρου πειραματισμού, ρεμιξάρονται επτά συνθέσεις του πολυδιάστατου Sundayman προερχόμενες πρωτογενώς από το καθηλωτικά μυστηριώδες άλμπουμ του, “Retronome”, το οποίο κυκλοφόρησε από την Restless Wind, μόλις το 2012. Yellow Slots, Simon Bloom, Yosebu, Ado, Nteibint, Allone, Soundifical και Dimi Phaze, διυλίζοντας τους ηλεκτρονικά φορτισμένους και νεφελώδεις ήχους του “Retronome” μέσα από τον ιδιάζοντα μουσικό τους ψυχισμό, προτείνουν μια διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος.

Καθένας τους αναδιαπλάθει περίτεχνα ένα κομμάτι από το “Retronome” διεγείροντας την περιπετειώδη φύση της μουσικής αλλά και την ικανότητα αυτής να ελίσσεται και συνεχώς να αυτο-αναγεννάται. Προς τιμήν όλων των συντελεστών του “Retronome Remixed”, παρέχεται στο ενδιαφερόμενο κοινό η δυνατότητα να το αποκτήσει δωρεάν κατεβάζοντας το ανάλογο αρχείο από την ιστοσελίδα της Restless Wind. H διαθεσιμότητα για το συγκεκριμένο downloading ορίστηκε να είναι τόση όση είναι ακριβώς η ανάγκη για μουσική- απεριόριστη!

Retronome [2012]

Retronome” τιτλοφορείται το δεύτερο album του Sundayman και πρώτο υπό το label της Restless Wind, που πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 6 Ιουνίου 2012.

Αποτελείται από 9 μουσικά κομμάτια, τα οποία ηχογραφήθηκαν μεταξύ του καλοκαιριού του 2010 και του Μάρτη του 2012. Ο τίτλος “Retronome” μας παραπέμπει σε έναν παλιό μετρονόμο, παλιό όχι ως αντικείμενο, αλλά ως αναφορα σε κάποια στοιχεία ή στυλ προηγούμενων εποχών.

Οπότε η επιλογή είναι άκρως αντιπροσωπευτική, αφού δηλώνει την αγάπη του δημιουργού, Sundayman, για τις δεκαετίες 70’s κι 80’s και την προσπάθεια του να αποτυπώσει τα βιώματα και τις επιρροές του, που προέρχονται κυρίως από την ηλεκτρονική μουσική, όπως Vangelis, Brian Eno , Krafwerk , Cluster, JM Jarre, Daniel Lanois, Pink Floyd, Depeche Mode, Aphex Twin, Tangerine Dream, , Neuronium, Laurie Anderson, εκείνης την εποχής και να τα μοιραστεί με τους ακροατές του σήμερα. Ο ήχος, ηλεκτρονικός, χαρακτηρίζεται από σκοτεινό mood, που καθόλου δεν έρχεται κόντρα με την αύρα του καλοκαιριού, που πλησιάζει.

Chill out ρυθμοί, γλυκιές μελωδίες προερχόμενες, εξολοκλήρου από αναλογικά synthesizers, της εποχής του ’70, επιχειρούν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, υπαρκτό ή και προϊόν ονειροπώλησης. To album ξεκινάει δυναμικά και καθηλωτικά με τα το “Ready for you” και παίζει με up and down διαθέσεις πότε με τα πιο νωχελικά και μελωμένα “You will never know”, “Nebula” και “Never coming back” και πότε με πιο ρυθμικά και uplifting όπως το “Bob the box” & το “Saved”. Όλοι οι στίχοι είναι από το Γιώργο Μανωλούδη, ο οποίος συμμετέχει και ως main vocalist σε 5 κομμάτια. Ευτυχή συνεργασία στα φωνητικά έχουμε σε κάποια κομμάτια με τον Δημήτρη Αρώνη, τη Νατάσσα Τσίρου και την Marie D.