11 πράγματα που δεν ξέρετε για τους Beatles

Γεγονότα που πιθανότατα δεν γνωρίζουν και οι super fans των Beatles

The Beatles

Στις 5 Αυγούστου, το 1966 οι Beatles κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, το Revolver. Με αφορμή την επέτειο αυτή, συγκεντρώνουμε 11 γεγονόταν από την καριέρα των Beatles που κατά πάσα περίπτωση δεν γνωρίζετε.

--------

1. Οι συναυλίες των Beatles είχαν τη φήμη ότι είχαν έντονη μυρωδιά ούρων από τα υπερενθουσιώδη κορίτσια. Αρκετοί άνθρωποι εχουν ισχυριστεί ότι τα live των Beatles ήταν γνωστα μεταξύ άλλων από τη μυρωδιά ούρων. Συγκεκριμένα ο John B. Lynn γιος του ιδιοκτήτη ενός venue που έπαιζαν, οτι ο χώρος μύριζε σαν ούρα από τα υπέρ του δέοντος ενθουσιασμένα κορίτσια. 

2. O George Harrison έχασε την παρθενιά του ενώ οι υπόλοιποι Beatles παρακολουθούσαν κρυφά. Όταν τέλειωσε, έσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ο ιδιος ο Harrison έχει δηλώσει "H πρώτη μου φορά ήταν στο Αμβούργο με τον Paul, τον John και τον Pete Best να παρακολουθούν. Ήταν όλοι στα κρεβάτια τους. Δεν μπορούσαν να δουν βεβαια τίποτα γιατί ήμουν κάτω από τα σκεπάσματα αλλά όταν τελείωσα χειροκρότησαν και πανηγύρισαν. Τουλάχιστον ήταν ήσυχοι όσο το έκανα."

3. Οι Beatles επίσημα διαλύθηκαν στο Disney World. Στο βιβλίο της η πρώην κοπέλα του John Lennon, Μay Pag, γράφει για τη στιγμή που ο Lennon διέλυσε τους Beatles. "Όταν ο John έκλεισε το τηλέφωνο, κοίταξε αισιόδοξα από το παράθυρο. Ένιώθα ότι ξαναέπαιζε όλη τη ζωή των Beatles στο μυαλό του. Σήκωσε τελικά την πένα του και στο Polynesian Village Hotel στο Disney World έβαλε τέλος στη σημαντικότερη rock 'n' roll μπάντα στην ιστορία."

4. Οι Beatles σχεδίαζαν να φτιάξουν τη δική τους ουτοπική κοινωνία σε νησί της Ελλάδας. Το 1967, οι Beatles παραλίγο ν' αγοράσουν ενα νησί στις ακτές της Αθήνας που σχεδίαζαν να φτιάξουν μια τύπου ουτοπική κοινωνία με τους φίλους τους και τις οικογένείες τους. Ο John Lennon μάλιστα ήταν αυτός που τους ενθάρρυνε γι αυτό το πλάνο.

5. Ένας οδοντίατρος σύστησε το LSD στους Beatles βάζοντάς το κρυφά στους καφέδες τους. Ο John Riley "ο καταραμένος οδοντίατρος" όπως τον περιγραφει ο George Harrison σύστησε το LSD στον Harrison και στη γυναίκα του, στον John Lennon και την γυναίκα του Cynthia Lennon. Αφού το έβαλε κρυβά στους καφέδες τους, η Cynthia Lennon περιέγραψε το δωμάτιο "οσο μεγάλο όσο το Albert Hall" και ο George ένιωθε πως ήταν ερωτευμένος με όσους γνώρισε εκείνο το βράδυ. 

6. Οι Ρώσοι έπρεπε ν' ακούν τη μουσική των Beatles σε ακτινογραφίες που είχαν μετατραπεί σε βινύλια. Η μουσική των Beatles, μαζί με αλλες δυτικές μπάντες, ήταν απαγορευμένη στην Σοβιετική Ένωση που έκανε την αγορά των βινυλίων πολύ ακριβή στη μαύρη αγορά. Ένα ιδιοφυές σύστημα είχε δημιουργηθεί όταν η μουσική  μπορούσε να μεταφερθεί σε εξετάσεις ακτινογραφιών τις οποίες έπαιρναν από τα σκουπίδια των νοσοκομείων.

7. Αφού έκαναν μπάνιο με ούρα για ένα χρόνο, οι Beatles εκδιώχθηκαν από την Γερμανία επειδή άναψαν ένα προφυλακτικό σε φωτιά.  Στο Αμβούργο, η μπάντα έμεινε μεγάλο μέρος του 1960 καθώς ζούσαν πίσω από την οθόνη ενός σινεμα που λεγόταν Bambi Kino. Ο Paul McCartney περιγράφει την κατάσταση: "Ζούσαμε στα backstage του Bambi Kino, δίπλα στις τουαλέτες και μπορούσαμε να τις μυρίζουμε πάντα". Η μπάντα υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί τα ούρα για μπάνιο ώστε να μειώνει τη χρήση νερού. Τελικά ο George Harrison εκδιώχθηκε από την χώρα επειδή ήταν πολύ μικρός. Οι Beatles τότε σχεδίαζαν να φύγουν και εκείνοι αλλά πριν το κάνουν ο McCartney και ο τότε ντράμερ τους Pete Best αναψαν ένα προφυλακτικό σε φωτια στο δωμάτιο που εξαγρίωσε τον ιδιοκτήτη και φώναξε την αστυνομία και τους συνελαβε. 

8. Οι Beatles έκαναν πολλά πράγματα πρώτοι, μεταξύ των οποίων και τα "κέρατα του διαβόλου" για πρώτη φορά σε εξώφυλλο ροκ άλμπουμ. 

9. Ένας νεαρός από το Maryland ξεκίνησε την "Beatlemania" στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον θρύλο, η "Beatlemania" ξεκίνησε στην Αμερική με τη συνδρομή ενός 15χρονου από το Mayland ονόματι Marsha Albert. Όταν είδε στις ειδήσεις για τη μπάντα, ο Albert κάλεσε έναν τοπικο ραδιοφωνικό σταθμό στη Washington και ρώτησε "Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε και εμείς στην Αμερική τέτοια μουσική;" Ο DJ βρήκε μια κόπια του "I Want To Hold Your Hand" και ο σταθμός παίζοντας τον δίσκο δημιούργησε ζήτηση και σε άλλους σταθμόυς να παίζουν Beatles. 

10. Ο John Lennon ήταν μεθυσμένος την πρώτη φορά που γνώρισε τον Paul McCartney. Στις 6 Ιουλίου το 1957, ο Paul McCartney γνώρισε τον John Lennon. Μετά το show των Quarrymen οι δυο κατέληξαν να παίζουν μουσική μαζί και ο Lennon ήταν πολύ μεθυσμένος όπως ανακαλεί ο McCartney. 

11. To Βατικανό ονόμασε το Revolver όσο το καλύτερο pop άλμπουμ όλων των εποχών. Η ανακοίνωση έγινε το 2010. Όλα αυτά σε αντίθεση, με τον καταδικασμό των Beatles από το Βατικανό από τη δήλωση του John Lennon ότι οι Beatles είναι πιο διάσημοι και από τον Χριστό. 

(πηγή: Huffington Post)