Τα 10 καλύτερα κομμάτια των Placebo

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο ΣΕΦ την Παρασκευή 8 Αυγούστου, κατατάσσουμε τα 10 καλύτερα τους κομμάτια

Placebo

Μπορεί κάποιος ν' αναλωθεί αρκετά στο γεγονός ότι οι Placebo έρχονται για πολλοστή φορά στην Ελλάδα, αλλά εμείς θα προτιμήσουμε να επικεντρωθούμε στην αξία ενός συγκροτήματος που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που έχουμε στο μυαλό μας ως alternative rock στα τέλη των 90's.

Μία μπάντα που με τους τρεις πρώτους της δίσκους (κατά κύρια βάση) δημιούργησε ένα fan base σε όλο τον κόσμο που πολλοί άλλοι critically aclaimed καλλιτέχνες θα ζήλευαν, και ένα αξιόλογο κατάλογο κομματιών που θα συνεχίζουν να τους δίνουν δουλίτσα για πολλά πολλά ακόμα χρόνια. Ξεκίνησαν σαν μια κιθαριστική μπάντα με αρκετές punk καταβολές και glam rock εκλάμψες με αρκετές επιρροές από τους Smashing Pumpkins, πειραματίστηκαν με πιο ηλεκτρονικούς ήχους τότε που actually όλες οι βρετανικές μπάντες στις αρχές των 00's έκαναν ελέω Kid A, και καταξιώθηκαν ως μία από τις ιδιαίτερες alternative rock μπάντες κυριώς λόγο της έντονης προσωπικότητας που ακούει στο όνομα Brian Molko. Απέτυχαν βέβαια να δημιούργησουν κοινό στην Αμερική καθώς μόνο με το "Every You Every Me" που περιλαμβάνόταν στο Cruel Intentions κατάφεραν να κάνουν ένα κάποιο buzz. Mάλιστα είναι τρομερά αντιφατικό πως από τα μικρά venues στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε λίγες μέρες περνούν στις sold out αρένες στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. 

Εμείς με αφορμή την επικείμενη συναυλία τους στο ΣΕΦ αυτή την Παρασκευή, συγκεντρώνουμε και κατατάσσουμε τα καλύτερα τους κομμάτια που περιλαμβάνονται κυρίως από τους τέσσερις πρώτους τους δίσκους:

-------

10. English Summer Rain [Sleeping with Ghosts, 2003]

 

9. Special K [Black Market Music, 2000]

 

8. The Bitter End [Sleeping With Ghosts, 2003]

 

7. Bruise Pristine [Placebo, 1996]

 

6. Pure Morning [Without You I'm Nothing, 1998]

 

5. Slave To Wage [Black Market Music, 2000]

 

4. Every You Every Me [Without You I'm Nothing 1998]

 

3. Without You I'm Nothing [Without You I'm Nothing, 1998]

 

2. Nancy Boy [Placebo, 1996]

 

1. Taste In Men [Black Market Music, 2000]

-----------

Oι Placebo εμφανίζοται στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Το live ανοίγουν οι Sigmatropic. Προπώληση εισιτηρίων στα 36 ευρώ από τα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Tags: