Τα 10 καλύτερα κομμάτια του David Bowie

Με αφορμή τα γενέθλια του Λεπτού Λευκού Δούκα συγκεντρώσαμε και κατατάξαμε τα 10 καλύτερα κομμάτια του

David Bowie

Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις στη σειρά προτάσεις αναλύοντας την πραγματική αξία ενός ανθρώπου σαν τον David Bowie και τη συμβολή που είχε στην μουσική των τελευταίων δεκαετιών.

Από το γκλαμ ροκ και την ψυχεδελική ποπ στην ηλεκτρονική μουσική και στην soul. Xαμαιλέοντα τον αποκάλεσαν, όντας καταπληκτικός να οσμίζεται τις νέες μουσικές τάσεις και να τις ασπάζεται μετατρέποντας τις στο δικό του προσωπικό μουσικό όχημα. 

Το 2013 γίναμε μάρτυρες της θριαμβευτικής του επιστροφής με την κυκλοφορία του "The Next Day" 10 χρόνια μετά το τελευταίο του άλμπουμ, "Reality". Το άλμπουμ έλαβε εξαιρετικές κριτικές, σημείωσε τρομερές πωλήσεις, αποδεικνυόντας ακόμη μια φορά το τεράστιο βάρος που έχει σαν μουσική, και όχι μόνο, προσωπικότητα. Ο David Bowie είναι ο τελευταίος πραγματικά τεράστιος σταρ που μας έχει απομείνει.

Με αφορμή τα 67α γενέθλια του Λεπτού Λευκού Δούκα, συγκεντρώσαμε τα δέκα καλύτερα κομμάτια του και τα κατατάξαμε. Εξαιρετικά δύσκολη δουλειά με μια απλή ματιά στην δισκογραφία του, αλλά δεν γινόταν να μην επικεντρωθούμε σ' εκείνα τα δέκα χρόνια που άλλαξαν τα πάντα με τα κομμάτια του, τους δίσκους του, όλους αυτούς τους διαφορετικούς ήχους και τα προσωπεία που σκαρφιζόταν. Η δεκαετία του 70 ξεκάθαρα ανήκει στον Bowie με άλμπουμ όπως τα Low, Station To Station, Hunky Dory, The Rise and Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars, Heroes κτλπ κτλπ..

Aυτά λοιπον είναι για το AAM τα καλύτερα κομμάτια του David Bowie τα οποία μπορείτε ν' ακούσετε και στη λίστα του Spotify παρακάτω:

 

10.  Ashes To Ashes (from Scary Monsters)

 

9. Changes (from Hunky Dory)

 

8. Sound and Vision (from Low)

 

7. Ziggy Stardust (from The Rise and Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars)

 

6. Always Crashing In The Same Car (from Low)

 

5. Starman (from The Rise and Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars)

 

4. Life On Mars? (from Hunky Dory)

 

3. Heroes (from Heroes)

 

2. Space Oddity (from Space Oddity)

 

1. Station To Station (from Station To Station)