Τα 5 καλύτερα κομμάτια της εβδομάδας

Τα νέα κομμάτια των Shabazz Palaces, The Antlers, Merchandise, Savages και του Hamilton Leithauser

Merchandise - No You And Me

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα νέα κομμάτια που ακούσαμε την τελευταία εβδομάδα, από μπάντες και καλλιτέχνες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ φέτος.

 

Shabazz Palaces "They Come In Gold"

Τρία χρόνια έχουν περάσει αισίως από το εξαιρετικό Black Up του πειραματικού hip hop duo Shabazz Palaces από το Seattle, και επιτέλους αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ ονομάτι Lese Majesty. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου από την Sub Pop και θα είναι διπλό άλμπουμ καθώς θα περιλαμβάνει 18 παρακαλώ κομμάτια. Το πρώτο δείγμα του άλμπουμ ειναι το εξαιρετικό They Come In Gold.

 

The Antlers "Hotel"

Αυτή την εβδομάδα οι Antlers κυκλοφόρησαν ένα ακόμη δειγμα του επερχόμενου τους άλμπουμ Familiars, ένα βαθιά συναισθηματικό άλμπουμ που κινείται στην ατμόσφαιρα των Hotel και Palace των πρώτων κομματιών δηλαδή που έχουν βγει μέχρι στιγμής. Το Hotel χτίζει και αυτό με το πιάνο και τα αέρινα synths ενώ οι dreamy κιθάρες όπως και τα horns εδώ και εκεί δίνουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο κομμάτι, που και αυτό όμως βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ερμηνεία του τραγουδιστή της μπάντας Pete Silberman.

 

Merchandise "No You And Me"

Oι Merchandise, οι Milk Music και οι Destruction Unit θα κυκλοφορήσουν ένα split άλμπουμ σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων. Η μπάντα από την Tampa της Florida είχα ήδη βγάλει το Figured Out και αυτή τη βδομάδα έβγαλαν ένα ακόμη κομμάτι το πανέμορφο No You And Me, ένα low tempo κομμάτι που ξεσπάσει στο τέλος με τα τύμπανα και το κιθαριστικό σόλο.

Ακούστε το από το Soundcloud του Noisey.

 

Savages "Fuckers"

Οι Savages επέστρεψαν με μια νέα 12'' κυκλοφορία από την Matador Records, την πρώτη μετά το περσινό εξαιρετικό ντεμπούτο τους άλμπουμ Silence Yourself. Το single περιέχει ένα νέο κομμάτι ονόματι Fuckers καθώς και μια διασκευή στο Dream Baby Dream των Suicide. Αμφότερα είναι ηχογραφημένα live από την συναυλία τους στο Forum του Λονδίνου τον Νοέμβρη του 2013. Το Fuckers είναι ένα επιθετικό Post punk κομμάτι στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει το γυναικείο κουαρτέτο από την Αγγλια.

 

Hamilton Leithauser "In The Shallows"

Ο Hamilton Leithauser είναι ο frontman των Walkmen και θα κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ Black Hours στις 3 Ιουνίου. Είχαμε ακούσει το πρώτο single του δίσκου το Alexadra και αυτή την εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία ν' ακούσουμε το b-side του 7'' που κυκλοφόρησε στα πλαίσια του Record Store Day. Τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Hamilton ειναι και εδώ παρόντα σε μια πιο playful rhythm section.

 

Στα συν για αυτή την εβδομάδα το τρομερό νέο βιντεοκλίπ του Flying Lotus για το κομμάτι Phantasm μέσα από το προπερσινό άλμπουμ του "Until The Quiet Comes".