Τα 5 καλύτερα κομμάτια της εβδομάδας

Τα νέα κομμάτια των White Lung, Priests, The Fresh & Onlys, Sharon Van Etten και των Cymbals Eat Guitar

White Lung Deep Fantasy

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα νέα κομμάτια που ακούσαμε την τελευταία εβδομάδα, από μπάντες και καλλιτέχνες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ φέτος.

 

White Lung "Face Down"

Το "Face Down" είναι το τρίτο κατά σειρά κομμάτι που βγαίνει από το επερχόμενο άλμπουμ των White Lung, Deep Fantasy. Σε σχέση με τα "Drown With The Monster" και "Snake Jaw" αυτό κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς αλλά η μπάντα από τον Καναδά ακόμα και έτσι δεν εφησυχάζεται καθώς δεν χάνει σε επιθετικότητα. Το Deep Fantasy θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου και θα είναι το πρώτο τους άλμπουμ στην Domino Records.

 

Priests "Doctor"

Oι Priests είναι μια punk μπάντα από το DC της Washington και όπως είναι λογικό στον ήχο τους διακρίνουμε όλες τις μπάντες του καταλόγου της Dischord Records. Πέρσι κυκλοφόρησαν ένα τρομέρο 7'' το Radiation με το ομώνυμο κομμάτι να είναι από τα καλύτερα κιθαριστικά κομμάτια που ακούσαμε το 2013. Φέτος θα κυκλοφορήσουν το αναμενόμενο ντεμπούτο τους άλμπουμ Bodies and Control and Money and Power από την Don Giovanni στις 3 Ιουνίου και το Doctor είναι το εξαιρετικό δεύτερο δείγμα που είχαμε την ευκαιρία ν' ακούσουμε αυτή την εβδομάδα.

 

Sharon Van Etten "Your Love Is Killing Me"

Η Sharon Van Etten όπως έχουμε ξαναγράψει κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ Are We There στις 27 Μαϊου και αυτό εδώ είναι το τρίτο κατά σειρά κομμάτι που ακούμε από επερχόμενο άλμπουμ. Ένα σχεδόν κινηματογραφικό και λυρικό κομμάτι που χτίζει με ενα σχεδόν στρατιωτικό ρυθμό στα τύμπανα και τις επικές ενορχηστρώσεις.

 

Τhe Fresh & Onlys "Who Let The Devil"

Το psych garage σχήμα των Fresh & Onlys ανακοίνωσαν νέο άλμπουμ το House of Spirits και το "Who Let The Devil" είναι το τρίτο κομμάτι που ακούμε μέσα από αυτό το άλμπουμ. Ένα κομμάτι που ξεκινάει δυναμικά μ' ενα drum machine, τις μελωδικές κιθάρες και τ' απόμακρα φωνητικά του Tim Cohen σ' ενα κομμάτι που βγάζει μια 60's αισθητική. 

 

Cymbals Eat Guitars "Jackson"

H νεουρκέζικη μπάντα Cymbals Eat Guitar ανακοίνωσε μετά από καιρό το τρίτο της κατα σειρά άλμπουμ LOSE, με τον Fronmtan Joseph D'Agostino ν'αφιερωνει στον φίλο του και χρόνια συνεργάτη του Βen High. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με τον John Agnello παραγωγό των Dinosaur Jr και του Wakin' On A Pretty Daze. Tο πρώτο κομμάτι που έχουμε την ευκαιρία ν' ακουσουμε είναι το εξαιρετικό Jackson, από τα καλύτερα indie rock κομμάτια που έχουμε ακούσει φέτος, βαθιά συναισθηματικό με τα παθιασμένα φωνητικά του D'Agostino. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Αυγούστου από την Barsuk Records.

 

Παρακάτω ακολουθεί το animated νέο βιντεοκλίπ των The Pains Of Being Pure At Heart για το κομμάτι Until The Sun Explodes από το τρίτο τους άλμπουμ Days of Abandon που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. 

Until The Sun Explodes (OFFICIAL VIDEO) - The Pains Of Being Pure At Heart