Τα 5 καλύτερα κομμάτια της εβδομάδας

Τα νέα κομμάτια των Death From Above 1979, Interpol, We Were Promised Jetpacks, Blonde Redhead και του King Tuff

Death From Above 1979

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα νέα κομμάτια που ακούσαμε την τελευταία εβδομάδα, από μπάντες και καλλιτέχνες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ φέτος. 

Aυτή την εβδομάδα, ειχαμε μερικά εξαιρετικά νεα singles με κυριότερα το νέο πολύ καλό κομμάτι των Interpol που μας γεμίζει αισιοδοξία για το νέο τους άλμπουμ, αλλά και το νέο κομμάτι του King Tuff που ξεφεύγει κάπως από το κλασικό garage rock του και εξερευνει πιο ψυχεδελικούς ήχους. Αυτό που ξεχωρίζει όμως απ' όλα είναι το νέο κομμάτι των Death From Above 1979 το πρώτο τους μετά από πολλά χρόνια, σε αναμονή του δεύτερου τους άλμπουμ, 10 χρόνια μετά το εξαιρετικό τους ντεμπούτο.

--------

Interpol "All The Rage Back Home"

Οι Interpol δημοσίευσαν το βιντεοκλίπ του καινούργιου τους κομματιου "All The Rage Back Home" πρώτο single από το επερχόμενο τους άλμπουμ El Pintor που θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου από την Matador. Tο κομμάτι ξεκινάει αργά, σαν μπαλάντα με τις κλασικές κιθάρες που μας είχαν συνηθίσει στο Turn On The Bright Lights και στην πορεία ανεβάζει ρυθμούς με τα ανθεμικά φωνητικά του Paul Banks. Καθόλου, μα καθόλου άσχημο πρώτο single για την νεουορκέζικη post punk που πολλοί είχαν ήδη ξεγράψει μετά το τελευταίο τους ομώνυμο άλμπουμ.

 
 
Death From Above 1979 "Trainwreck 1979"
 
 
Έχουν περάσει αισίως 10 χρόνια από το τρομερό ντεμπούτο των Death From Above 1979, το You're A Woman, I'm A Machine και μετά την επανένωση τους πριν λίγα χρόνια είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο δεύτερο τους άλμπουμ. Το άλμπουμ θα ονομάζεται The Physical World θα περιλαμβάνει 11 κομμάτια και η παραγωγή έχει γίνει από τον D. Sardy (Red Hot Chili Peppers) ενώ θα ακολουθήσει και μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Το δίδυμο από τον Καναδά, μάλιστα δημοσίευσε το πρώτο σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ το "Trainwreck 1979" το οποίο είναι στο κλασικό τους ύφος με το παραμορφωμένο μπάσο, τα δυναμικά φωνητικά μέχρι να σκάσει η πιο ποπ πλευρά τους.
 
 
We Were Promised Jetpacks "Safety In Numbers"
 
 
Oι We Were Promised Jetpacks εκπροσωπούν τέλεια μαζί με τους Twilight Sad και τους Frightened Rabbits, αυτή την sad indie rock από τη Σκωτίας. Το νέο κομμάτι τους "Safety In Numbers" είναι ένα κομμάτι στο ύφος που  μας έχουν συνηθίσει αποτελώντας ένα εξαιρετικό κιθαριστικό κομμάτι. Το επερχομενο τους άλμπουμ ονομάζεται Unravelling.
 
 
Blonde Redhead "Dripping"
 
 
Τον προηγούμενο μήνα οι Blonde Redhead ανακοίνωσαν τις λεπτομέρεις για το επερχόμενο τους ένατο άλμπουμ, και το πρώτο μετά από 4 χρόνια, που θα έχει όνομα Barragán. To νέο κομμάτι το "Dripping" είναι ένα υπνωτικό, ρυθμικό κομμάτι με τη μπάντα να δείχνει ότι εξερευνεί πιο νέους ήχους σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Εξαιρετικό κομμάτι όπως και να έχει. 
 
 
King Tuff "Eyes Of The Muse"
 
 
Ο garage rocker King Tuff, που είχαμε δει περσι στα πλαίσια του Plissken Festival 2013, ανακοίνωσε νέο άλμπουμ το Black Moon Spell. To πρώτο δείγμα του δίσκου είναι το εξαιρετικό "Eyes Of The Muse" ένα αρκετά ψυχεδελικό κομμάτι με εξαιρετική παραγωγή και μια κιθαριστική μελωδία που φέρνει στο νού τους Smith Westerns.