Τα 5 καλύτερα κομμάτια της εβδομάδας

Τα νέα κομμάτια των Aphex Twin, Flying Lotus, Iceage, TV On The Radio και των Tops

Aphex Twin SYRO

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός αυτής της εβδομάδας ήταν αναμφισβήτητα το νέο κομμάτι του Aphex Twin μετά από 13 χρόνια, μέσα από το νέο του άλμπουμ SYRO. Παράλληλα άκουσαμε μερικά εξαιρετικά κομμάτια από επερχόμενα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα από αυτά που ακούσαμε αυτή την εβδομάδα.

------

 

Aphex Twin "minipops 67 [120.2][source field mix]"

Όπως προαναφέραμε, και μόνο ότι κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι του Aphex μετά από 13 χρόνια ήταν αρκετό για να βρίσκετε στη λίστα, ειδικά μάλιστα όταν είναι από τα καλύτερα ηλεκτρονικά κομμάτια που έχουμε ακούσει φέτος. Το κομμάτι έχει επιρροές σχεδόν από όλα τα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο Βρετανός παραγωγός και περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία ν' ακούσουμε το SYRO το πρώτο του άλμπουμ μετά το 2001 και το Drukqs που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου από την Warp Records.

 

Flying Lotus "Never Catch Me (ft. Kendrick Lamar)"

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του νέου άλμπουμ του Flying Lotus, το κομμάτι που περιμέναμε περισσότερο ν' ακούσουμε ήταν αυτό με τη συμμετοχή του Kendick Lamar. Το κομμάτι αυτό βγήκε αυτή την εβδομάδα και σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. Το σχεδόν ρομποτικό ραπάρισμα του Lamar που έχει υιοθετήσει σε πολλά από τα δικά του κομμάτια ταιριάζει απόλυτα με την φουτουριστική ηλεκτρονική τζαζ του FlyLo. Το κομμάτι χτίζει σε ένταση όσο περινάνε τα δευτερόλεπτα με τον Lamar να βγάζει περισσότερο πάθος στα φωνητικά του. 

 

Iceage "Forever"

Oι Iceage απ' ότι φαίνεται ακολουθούν το παράδειγμα άλλων punk μπαντών και αλλάζουν αρκετά τον ήχο τους σε σχέση με το hardcore σχεδόν βίαιο post punk των πρώτων τους δύο δίσκων. Η αρχή είχε γίνει με το κομμάτι που είχαν διαθέσει τον Ιούλιο, το "Lord's Favorite" ένα κομμάτι που περισσότερο παρέπεμπε σε Libertines παρά σε οτιδήποτε μας είχαν συνηθίσει οι Δανοι, και συνέχισαν εχθές με ακόμα ένα νέο κομμάτι που θα περιλαμβάνεται στο νέο τους άλμπουμ που ανακοίνωσαν με τίτλο Plowing Into The Field Of Love.  To "Forever" έχει βιολιά μέσα, ακόμα και τρομπέτες αλλά η σκοτεινή ατμόσφαιρα της μπάντας παραμένει με τον frontman Elias Bender Rønnenfelt. να φαίνεται να πειραματίζεται με την Nick Cave πλευρά του περισσότερο από ποτέ. 

 

TV On The Radio "Happy Idiot"

Πέρσι οι TV On The Radio κυκλοφόρησαν δύο εξαιρετικά νέα κομμάτια τα "Mercy" και "Μillion Miles" που μας έκαναν ν' ανυπομονούμε για το νέο τους άλμπουμ. Όπως φαίνεται όμως κανένα από τα δύο δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο που θα κυκλοφορήσουν φέτος στις 18 Νοεμβρίου που θα έχει τίτλο SeedsΌπως και να έχει, αυτή την εβδομάδα διέθεσαν το πρώτο δείγμα αυτού του άλμπουμ το κομμάτι "Happy Idiot" που πιθανότατα είναι το καλύτερο που έχουμε ακούσει από την εποχή του Dear Science πίσω στο 2008. Το Seeds θα είναι το πρώτο άλμπουμ χωρίς τον μπασίστα τους και παραγωγό Gerald Smith που απεβίωσε το 2011 από καρκίνο στους πνεύμονες. 
 
 
TOPS "Outside"
 
Oι TOPS είναι μια μπάντα από τον Καναδά με αισθητές επιρροές από την 80's synth pop, πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα από το "Outside" μπαλάντα μέσα από το δεύτερο τους άλμπουμ Picture You Staring. Το κομμάτι χτίζει στα αέρινα synths, στα αιθέρια φωνητικά της frontwoman και τις μίνιμαλ κιθάρες.