Γιάννης Χαρούλης Live @ Θέατρο Λυκαβηττού - 08/09/2013

Οι Κυριακές πάντα μου προκαλούσαν μια μικρή μελαγχολία. Όταν όμως έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να τις περιμένεις, αμέσως αποκτούν άλλη αξία.

Γιάννης Χαρούλης Live @ Θέατρο Λυκαβηττού - 08/09/2013
Γιάννης Χαρούλης Live @ Θέατρο Λυκαβηττού - 08/09/2013
Γιάννης Χαρούλης Live @ Θέατρο Λυκαβηττού - 08/09/2013
Γιάννης Χαρούλης Live @ Θέατρο Λυκαβηττού - 08/09/2013

Την Κυριακή 08/9 βρέθηκα στο θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είχε πλημμυρίσει από κόσμο για την πολυαναμενόμενη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Ήταν το 2002, όταν ο νεαρός Κρητικός με την ξεχωριστή φωνή είχε ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή αυτή, για να τραγουδήσει σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου.

Αεράκι, μαγευτική θέα και η φωνή ενός αγαπημένου καλλιτέχνη να σε συντροφεύει, τι καλύτερο! Πιστός στο ραντεβού του ο Γιάννης Χαρούλης εμφανίστηκε μαζί με το λαούτο του, χαιρετώντας τον κόσμο που τον χειροκροτούσε ασταμάτητα, για να μας ερμηνεύσει τραγούδια που μας ταξιδεύουν στο χρόνο και μας αφηγούνται παλιές και νέες ιστορίες. Οι βιρτουόζοι μουσικοί που τον πλαισίωναν ήταν, ο Κωσταντής Πιστιόλης, ο Μιχάλης Πορφύρης, ο Παύλος Συνοδινός και ο Πάνος Τόλιος.

Η συναυλία ξεκίνησε με το τραγούδι «Τότε κι εγώ» από τις «Μαγγανείες» που του εμπιστεύθηκε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και συνέχισε με παλιά αγαπημένα τραγούδια, όπως «Της λήθης το πηγάδι», σε μια πολύ ενδιαφέρουσα experimental εκτέλεση. Ακόμη ακούσαμε δυο κομμάτια της Δανάης Παναγιωτοπούλου, «Ο τρελός» και «Ένα γύρω το φεγγάρι», όπως μοναδικά έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Χαρούλης αλλά και ένα τραγούδι του Παύλου Συνοδινού με τίτλο «Αστάρτη».

Ο ήχος ήταν άρτιος, τα σκηνικά υπέροχα και το πρόσωπο του Γιάννη Χαρούλη συνεχώς χαμογελαστό. Η φωνή του κόσμου έγινε ένα με τη φωνή του καλλιτέχνη στο «Έλα πάρε με» αλλά και σε τραγούδια όπως ο «Ακροβάτης» που ερμήνευσε όταν βρέθηκε μόνος του στη σκηνή. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Χαρούλης προλόγισε το τραγούδι «Άγιοι».

 

Αξίζει να κρατήσουμε τα λόγια του «Ο καθένας μπορεί να κάνει επανάσταση με την αισθητική του και την αγάπη του». Και κάπου στη μέση της συναυλίας, μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Χρήστος Θηβαίος βρέθηκε στη σκηνή του Λυκαβηττού για να τραγουδήσει παρέα με το Γιάννη Χαρούλη «Πως να σωπάσω», μαζί με την ένθερμη συμμετοχή του κόσμου. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τραγούδια του Νικόλα Άσιμου και του Παύλου Σιδηρόπουλου, αλλά την παράσταση έκλεψε το ηπειρώτικο «Πες μας χάρε» με τον Κωσταντή Πιστιόλη στο κλαρίνο και με τη συμμετοχή ενός παιδιού, του μικρού Μιχάλη στα ντραμς.

Καθώς η βραδιά πλησίαζε προς τη λήξη, ο Χρήστος Θηβαίος ανέβηκε ξανά στη σκηνή και οι δυο καλλιτέχνες έγιναν μια φωνή για να μας ερμηνεύσουν «Χειμωνανθός», «Ημερολόγιο» «Άμλετ της σελήνης» και «Διάφανος», ενώ μέχρι το τέλος μας συνόδευσε μόνος του ο ακούραστος Γιάννης Χαρούλης με τον «Ερωτόκριτο», το «Βοσκαρουδάκι αμούστακο», τα «Μαλαματένια Λόγια» και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια, για να κλείσει με το «Χίλια καλώς εσμίξαμε».

Μετά από όλη αυτή την αναγνώριση και την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, ο Γιάννης Χαρούλης παραμένει το ίδιο χαμογελαστος και αληθινός. Είναι ελπιδοφόρο να ακούς τη φωνή ενός νέου καλλιτέχνη και να ημερεύει η ψυχή σου.

Φωτογραφίες: Φένια Μπινιάρη

Ερωτόκριτος | Γιάννης Χαρούλης ( Λυκαβηττός 2013 )