Οι τελευταίες πληροφορίες για τη συναυλία των Deafheaven στο Gagarin 205

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους και λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Primavera, οι Deafheaven έρχονται στην Ελλάδα τη στιγμή που συμβαίνει

Deafheaven live @ Gagarin 205

Την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα πραγματοποιούν οι Deafheaven, την Τετάρτη 28 Μαΐου, φέρνοντας στη σκηνή του Gagarin ένα μοναδικό μίγμα από metal, shoegaze και punk.

Αυτό το contrast σκληράδας-μελωδίας, ύψους-βάθους, σε συνδυασμό με τους στίχους που παραπέμπουν –ή μήπως είναι;- σε ποίηση, έφεραν τους Deafheaven στην πρώτη γραμμή της μουσικής επικαιρότητας με μία παγκόσμια περιοδεία στο τσεπάκι και με έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που μας πέρασε «όπως έκαναν οι Swans με το “The Seer” το 2012» λένε τα διεθνή μουσικά μέσα.

Η μουσική του Sunbather αγγίζει το συναίσθημα με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η μουσική των Sigur Ros, των Mogwai (τους οποίους οι Deafheaven έχουν διασκευάσει) ή των Godspeed You! Black Emperor. Λόγια θυμού και απογοήτευσης μπλέκονται με τον ρομαντισμό και την λαγνεία από μία μπάντα που ξέρει το punk και το hardcore τόσο, όσο και το metal, ενώ παίζει στα δάχτυλα τους Cure και τους Smiths.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Allochiria, μια post-sludge μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2008 και το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της ομώνυμο ΕΡ. Αρχές του 2014, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους full-length κυκλοφορία, με τον τίτλο “Omonoia”.

Η μουσική τους συχνά συνδέεται με τους Neurosis, Isis, Amenra και Cult of Luna, ενώ η θεματολογία των συνθέσεών τους αφορά τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον, τη διαφθορά που τον χαρακτηρίζει στη σύγχρονη κοινωνία, τις μάταιες προσπάθειές του να ξεφύγει από τη ρουτίνα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://deafheaven.com/ http://deathwishinc.com/bands/126/ https://www.facebook.com/deafheaven http://www.facebook.com/Allochiriatheband http://allochiria.bandcamp.com

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Allochiria: 21.00 Deafheaven: 22.00

Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ (ταμείο), 20 ευρώ (προπώληση)

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots και τηλεφωνικά στο 11876

Deafheaven - Sunbather - RIP 285 Kent