ΠΕΡΑΝ

No votes yet

ΠΕΡΑΝ

Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Δεκελείας 20
Ελλάδα
38° 1' 42.8808" N, 23° 44' 1.122" E
Τηλέφωνα: 
210 2533896

Κωνσταντινούπολις, το μεγάλο σταυροδρόμι εμπορικών και πολιτισμικών ανταλλαγών τριών ηπείρων, κόμβος των δρόμων του μεταξιού και των μπαχαρικών από την Ανατολή προς τη Δύση, ένα από τα σημαντικότερα φυσικά λιμάνια του κόσμου με αιχμή το διακομιστικό εμπόριο από τον Εύξεινο Πόντο προς την Μεσόγειο, πρωτεύουσα δύο κραταιών αυτοκρατοριών αδιαλείπτως για περισσότερα από χίλια πεντακόσια χρόνια και μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης ώς το 18ο αιώνα. Εκεί γεννήθηκε ο όρος « Πολίτικη Κουζίνα » και υποδηλώνει το γαστρονομικό συγκερασμό της Δύσης με την Ανατολή.

Η πολίτικη κουζίνα είναι μια κουζίνα για όλες τις εποχές του χρόνου, με φαγητά που παρασκευάζονται από φρέσκα και ποιοτικά υλικά, γεγονός που την καθιστά όχι βαρειά και πικάντικη όπως λανθασμένα ίσως πιστεύεται - κάτι που χαρακτηρίζει την Ανατολίτικη και Ασιατική κουζίνα, αλλά απεναντίας ελαφριά και χωρίς τα φρέσκα υλικά της να καλύπτονται από την έντονη χρήση μπαχαρικών.

Αιώνες τώρα τα φαγητά αυτά μαγειρεύονται δίχως πολύπλοκες σάλτσες, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα της Άπω Ανατολής σε ισορροπημένες δόσεις, έτσι ώστε να ενσωματώνουν την Ευρωπαική γαστρονομία με τα προσφιλέστερα σε μας στοιχεία της Ανατολίτικης κουζίνας. Το 2006 το Περαν επιλέχθηκε από την εταιρεία «Village Cinema’s» για την επίσημη παρουσίαση του dvd «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», προς τους δημοσιογράφους και το κοινό.

Το 2010 ο διάσημος σεφ κύριος Μαμαλάκης στο περιοδικό Olive συμπεριέλαβε το ΠΕΡΑΝ στο αφιέρωμα στα καλύτερα πολίτικα εστιατόρια των Αθηνών. Πελάτες τακτικοί του εστιατορίου είναι η Τούρκικη Ολυμπιακή Ομάδα, διάσημοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. Βασικό στοιχείο για τη διάδοση της κουζίνας του ΠΕΡΑΝ είναι η πολιτική των προσιτών τιμών που πολύ προσεκτικά τηρεί το εστιατόριο.

Η ΒΡΑΔΥΑ ΤΩΝ ΒΙΡΤΟΥΟΖΩΝ νο1